Pages

Wednesday, January 9, 2013

Iirise-toorjuustutort

Nüüd, kui pühad ja peod on läbi ning elu hakkab tasapisi argipäevarütmi tagasi loksuma, on päris mõnus (juba kerges nostalgias) sellele ajale tagasi vaadata. Jõulupühade puhuks meisterdasin seekord iirise-toorjuustutordi piparkoogipõhjal. Rammus, kuid mitte liiga magus.


















Iirise-toorjuustutort

Põhi:
ca 200g piparkooke
150g võid

Täidis:
400g toorjuustu
3 Snickersi šokolaadi
300g iiriseid

Kate:
vahukoor
1 laimi riivitud koor
röstitud, hakitud pähkleid
suhkur ca 1,5dl

Purusta piparkoogid, sega sulatatud võiga ja laota segu ühtlase kihina vormi põhja ning suru tugevamalt kinni. Haki Snickersi šokolaad, laota see ühtlase kihina piparkoogipõhjale. Sulata iirised, sega sulatatud iirised toorjuustu hulka ning kalla segu samuti vormi. Hoia paar tundi kuni üleöö külmas.
Karamellist kaunistuste valmistamiseks sulata suhkur paksupõhjalises potis. Jälgi hoolega, et põhja ei kõrbeks. Nirista sulanud suhkur küpsetuspaberile.Lase taheneda.
Vahetult enne serveerimist vahusta vahukoor paraja koguse suhkruga. Sega sinna riivitud laimi koor. Kaunista tort pealt vahukoorega, riputa peale röstitud, hakitud pähklid ning dekoreeri karamellikaunistustega.




No comments:

Post a Comment